Monday, November 9, 2015

its about you and allah

setelah beberapa lama ditarbiyah..memang akan ada je jatuh bangunnya. memang akan banyak je part yang Allah nak uji.

kadang2 tu..kita terlalu melihat apa orang akan kata. sampaikan kita lupa, kat akhirat nanti..its not about you and me. its me and Allah. bila kita merasakan kat dunia ni hanya aku dan Allah. diulang, HANYA AKU DAN ALLAH, tak kisah lah apa yang orang akan kata, atau apa pun dosa yang kita dah lakukan, ataupun apa pun yang akan jadi, kita akan teruskan langkah je. sebab kita yakin..kat dunia ni..benda yang kita risaukan, hanya bagaimana hubungan aku dengan Allah.

sangat penting untuk merasakan yang kita ni sebenarnya berada dalam genggaman jari jemari Allah. dimana semua benda yang berlaku, adalah atas pengetahuan Allah. awak buat, then failed. awak buat lagi. failed lagi. but sabar. plis sabar. sabar untuk segala benda. even untuk berubah.

eh allah dah ambik awak dari longkang, then awak nak g terjun balik? hooiiii

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...