Sunday, July 22, 2012

SAAT HATIMU TERLUKA

assalamualaikum....


entry kali ni sedih semacam je kan tajuknye?? hehe..biasalah..saje je nak luahkan sikit rasa yang terbuku di hati.


saya, kadang-kadang ada la jugak terluka. bukan apa kan, biasa lah hati. susah nak duga. kalau tak tahan sangat tu, memang keluar jer air mata ni. lebih baik lepaskan je daripada terus simpan kan??


and, dah kalau sedih tu, kita mesti la akan harap ada sahabat yang datang nak tolong pujuk ke, bagi nasihat ke, atau sekurang-kurangnye peluk untuk ringankan beban kan??


tapi, tu lah, susah nak cari kawan yang macam tu. yang betul2 nak memahami kita. saya pun, kadang2 terasa jugak kalau kena marah ngan kawan. bila dah terasa, selalunya saya akan take time untuk bersendirian. bukan apa, cuma tu je cara saya nak redakan hati ni.nak marah balik, memang tak termarah la kan.


kalau merajuk dengan kawan tu, ade jugak. tu pun sebab 'kesok' hati. hehe. tapi tak best lah kan merajuk lama2? merajuk kejap-kejap sudah la. saya ni, kalau terasa hati ngan seseorang tu, tak boleh nak tengok muka die. sebab rasa nak menangis.


sampai sini saja entry kali ni. tata. wassalam.

Wednesday, July 11, 2012

BINGKISAN HATI UNTUKMU

ASSALAMUALAIKUM...


bingkisan ni khas ku tujukan buat si dia, sahabatku.


sahabat, maafkan aku andai aku telah melukakan hatimu. tahukah kamu bahawa aku di sini kadang terluka dengan sikapmu..namun, biarkan semua itu berlalu sahaja. aku tahu, untuk membina sebuah ukhwah yang erat, memerlukan pengorbanan. biar hati terluka, biar hati terhiris, asal ukhwah yang terjalin tidak terputus.


sahabat, aku tahu aku seorang yang sedikit mengongkong, namun, tidakkah engkau cuba memahami jiwaku sebagai seorang kakak?? normal la seorang kakak yang bersifat pelindung terhadap adiknya. bukankah aku telah mengaggap dirimu sebagai adik iparku?(erk, error typing. haha). jadi sahabat, cubalah selami jiwaku. aku sendiri cuba untuk memahami jiwamu saat ini.


sahabat, aku mungkin sedikit menyibuk dalam urusanmu. tapi ini menunjukkan aku seorang yang prihatin terhadap dirimu. cubalah mengerti setiap tindak tandukkku ini. pasti terselit kebaikan. jika perbuatanku ini salah di matamu, berikanlah teguran kepada diriku, temanmu. aku akan berusaha membaiki diriku selagi termampu.


sahabat, maaf jika aku menyusahkan dirimu. aku tahu aku telah banyak menyusahkan dirimu selama ini. seriouly, i love u babe!!! jika engkau membaca bingkisan ini, ketahuilah bahawa bingkisan ini ku coretkan untuk dirimu, sahabat sejatiku.



♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...