Monday, March 5, 2012

BETULKAH UNTUK ALLAH??

ASSALAMUALAIKUM WBT...


"sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku dan matiku hanyalah untuk ALLAH"


pernah tak dengar statement yang macam tu?? mesti pernah kan?? kadang2 tu, kite sendiri yang buat kenyataan gitu right?? herm...


fakhrina : eh, kite tak menghayati kan ayat ni?

saya : a'a, tengok ni, kite start study tadi ade tak baca bismillah?


tu dialog saya dengan sahabat tadi masa study PAI(bajet rajin la kot). herm, tapi kalau difikirkan, memang statament tu hanya sebuah statement. langsung tidak diamalkan!!! kalau ade pun, mungkin secara tak menyeluruh.


alahai manusia(termasuk saya), mudah sangat kan lupe ALLAH dalam aktiviti kite?? mengapa susah sangat nak mulakan sesuatui perkara dengan bismillah?? satu kalimah saja wahai diri...


so, walau ape pun, jom kite cuba baiki diri. baiki akhlak, baiki segala-galanya yang buruk. right?? mungkin susah, tapi memang agak susah...haha...remember, ROM WAS NOT BUILT IN A DAY. eh?? ade kaitan ke? lantak la kan.. wassalam

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...