Sunday, January 22, 2012

PERJALANAN MASIH JAUH


assalamualaikum...


untuk entry kali ni, saya nak bahasakn sesiapa yang baca post ni sebagai 'awak'


pernahkah awak rasa sangat2 down dalam hidup ni walau sekali pun? mesti pernah kan? masa tu ape yang awak buat eh? menangis puas2 sampai bengkak mata? meraung macam orang tak betul?? atau lempar bantal??


walaupun awak pernah down sangat2, tapi awak pernah kan happy sangat2? apa yang awak buat? cuma senyum sampai ke telinga? atau sekadar buat tak tau??


hakikatnya, hidup ini adil. ada masa kita gembira. adakalanya kita diberi ujian.


adakalanya ALLAH makbulkan doa kita. adakalanya tidak. bukan ALLAH tidak mendengar doa awak. cuma DIA tau ape yang terbaik untuk awak. ade la tu hikmhanya. mungkin awak tak mampu nak 'lihat' hikmahnya, tapi ketahuilah, segala perancangan yang telah dibuat adalah yang terbaik untuk awak. awak kan percaya yang ALLAH tu MAHA PENYAYANG? kan kan kan?

PERJALAN awak MASIH JAUH. banyak lagi yang awak perlu tempuh. ia akan terhenti di satu titik KEMATIAN sama ada awak bersedia atau pun tak.


peringatan untuk saya dan juga awak, kita punye satu jalan cerita yang misteri. yang tak tahu bila akan berakhir. mungkin esk, atau pun esok. jalani ia dengan seadanya.

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...