Friday, January 27, 2012

ITULAH ADD MATH...


assalamualaikum wbt...


sejak akhir2 ni, banyak betul kerja sekolah yang cikgu bagi. tambah2 musim cuti ni. fuhh!! lagi la kuat kena dera. tangan jadi lenguh. jari jemari pun semakin hari, semakin longlai.

salah satu kerja sekolah tu ialah add math atau matematik tambahan. ya ALLAH, punye lah susah. betul2 mengajar erti kesabaran. berkali-kali ku mencuba, namun gagal. setiap kali cuba, mesti dapat jawapan yang berbeza-beza. hampir sejam wat satu soalan. tapi jawapan yang saya dapat tak sama dengan jawapan yang buku tu bagi.


mula2 tu, buat soalan senang. tapi still nak kena tanya2 orang lain. tapi at least boleh buat. masa masuk je part susah tu, memang terus blur.


so, add math ni bagi saya lebih kurang dengan hidup kita. kadang2, ade ujian yang kecik. kita boleh atasi dengan bantuan orang lain. tapi kadang2, ALLAH bagi ujian yang besar. bukannye kita tak mampu atasi, tapi memerlukan usaha yang lebih.


pernah dengar tak satu kata2 ni " sesuatu masalah akan menjadi satu masalah apabila ia dianggap sebagai masalah"..berbelit sikit kata2 tu. tapi apa yang dapat saya simpulkan, jangan lah kita anggap masalah tu sebagai beban. cuba atasi dengan menganggap masalah sebagai satu cara mendidik diri ke arah lebih baik.


masalah tu sebenarnya ADD MATH dalem kehidupan.

4 comments:

afiqah said...

btol tu dhirah. hu3
stjuuuuuuuuuuuuuu!~
:)

nadhirah nashit said...

YE LA...NT AWK AJR SY EH?

♥ HeRWaNa HeRMan ♥ said...

adik2 saya p0n setiap hari minta ajar kerja rumah add math

nadhirah nashit said...

he3..nt ajr sy jugak blh x??

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...