Sunday, December 25, 2011

MARUAH WANITA DIINJAK OLEH WANITA ITU SENDIRI

assalamualaikum...


lama betol kan saya tak update blog ni kan..maklumlah, bizi sikit(cewah, padahal xde idea nak taip). haha..pasal result pmr saya, alhamdulillah. dapat la jugak ciput2 kan. ape2 pun, rezeki tu ALLAH yang bagi. terima seadanya je.


back to the topic, pasal perempuan ni. aish, topik pasal perempuan memang tak akan habis. baru2 ni, saya ada lah terbaca satu artikel, fuh!! punye lah panjang, nak dekat 2jam baru la habis. tapi apa yang buat saya tertarik ialah pasal paderi tu cakap yang wanita islam ni sebenarnya BODOH!


oh no!! tapi kadang2, kalau kita berfikir sejenak, memang betol jugak apa yang paderi tu cakap. sebabnya, paderi tu cakap, nabi muhammad saw bertungkus lumus mengangkat martabat wanita, tapi kenapa wanita islam hari ni senang2 je nak jatohkan balik?


macam mana nak jatohkan ye? dengan cara aurat yang terdedah, pergaulan yang bebas, dan macam2 lagi la kan. ALLAH dan NABI suruh kita tutup aurat tu sebab nak jaga maruah kita. tapi kenapa kita senang2 nak jatuhkan?


alahai muslimah, fikir la balik. takkan kita nak lupakan jasa nabi dan para sahabat? sampai ada yang mati syahid mempertahankan agama kita, tapi kita yang memperlekehkannya. herm..


p/s : pesanan untuk diri sendiri jugak.

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...