Monday, December 12, 2011

I LOVE U, SAYANG

assalamualaikum wbt...


'i love u'~sayang awak ketat2~ aishiteru~...erk, ape2 je la kan. ramai betol kan suka lafazkan benda2 cam gitu kat boyfriend dorang. huh!!


untuk entry kali ni, saya nak suggest, korang tolong la simpan dulu perkataan2 tu sampai tiba masanya. bila masanya ye? nanti korang kawen k.



ROMANTIK ITU SUNNAH..

Ahah! yes! romantik itu sunnah. nabi pun romantik gak. tapi romantiknye bertempat. nabi romantik dengan isteri2 die je. kita? romantik dengan suami/isteri kah? tak kan? kalo nak beromantik dengan boyfriend or girlfriend ke, STOP IT la. tak de gunanya pun. membazir ayaq liur korang je tau.


kalau asyik dok cakap 'I LABIU' , lama2 kan, hilang la bisa kata2 tu. kita dah takkan rasa betapa besarnya kalimah tu.


cuba baca status sahabat saya kat mfb ni..


kata2 kali pertama adalah yang paling terkesan di hati. tapi jika kita dah biasa ungkapkan "sayang", "rindu", "cinta" kepada ramai orang sebelmum masanya, bimbang value "sayang" dan "cinta" itu sedikit demi sedikit hilang, tidak lagi bermakna.
hanya terlafaz di bibir, tapi tidak di hati.


kita selalu bermain kata, berjanji setia, tapi sayang diluah pada yang belum kita empunya. bila terlalu banyak diluah, akhirnya kata-kata pun hilang kemanisannya untuk diluahkan untuk kali yang seterusnya. jadi, luah pada yang berhak. bukan pada yang bukan hak. simpan kata manismu untuk si dia yang halal untuk kamu cintai!♥♥♥



kalau rasa nak cakap kat sahabat2, saya rasa tak salah kalau sahabat tu sejantina dengan kita. tapi tetap ada batasnya bukan? jangan sampai timbul perasaan yang bukan2 sudah la. ha3. kalau sahabat tu lain2 jantina, alahai! usah dibicarakan lagi. anda sendiri tau bukan?


PENGUMUMAN TAMBAHAN : mfb telah berubah wajah. semakin memeningkan diri ini



1 comment:

Anonymous said...

hahah,,ksin,,jgn pnink2 yoo.. hohoho

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...