Monday, October 10, 2011

CERITA TENTANG PMR

assalamualaikum...


apa khabar semua??? sehat??? alhamdulillah...lega batul rasanye lepas abis je exam PMR ni...erm, untuk post kali nih..saya nak citer pasal PMR je..maklumlah, mood exam maish bersisa di hati lagi...


~HARI PERTAMA~
hari pertama kitorang sume exam BM PAPER 1, BM PAPER 2 N PAI..mula2 nak masuk dewan, kemain lagi hati nih dok berdebar, nasib baik lah BM paper 1. kalau paper 2, takot2 tak terjawab la..exam berjalan lancar dengan masa yang diperuntukkan hanya satu jam!!! saya rasa agak susah kot... kemudian,kitorang exam bm paper 2. memang syok!!!! karangan ada yang berformat n tak berformat. saya pilih tajuk tentang karangan peribahsa. buat je cerita. belit2 je mana yang patut asalkan ade kaitan dengan peribahasa yang die bagi tu...kemudian, pada sebelah petang pulak, exam PAI. alhamdulillah, boleh jawab je..



~HARI KEDUA~
erk, exam BI PAPER 1, PAPER 2 N GEO. alahai..nak cakap senang, tak jugak, nak cakap susah pun, tak de lah sangat. tapi kesimpulan dari exam BI, grammar masa wat essay tunggang langgang..argh!!! moga2 pemeriksa tu tetibe je rasa nak bagi markah banyak. AMIN YA ROBBAL ALAMIN.. sebelah petang, exam GEO. susah ke?? erk, ala, senang je. sebab dah banyak buat latihan dengan cikgu yang paling mantop!!!!!


~HARI KETIGA~
hah!!! exam SC PAPER 1, SC PAPER 2 DAN SEJARAH. memang tak berapa ready lagi sebenarnya untuk exam sc although rasa-rasanye dah banyak bua latihan. dah bertubi-tubi sampai tak tertubi...erk.,! tapi alhamdulillah, kertas 1 ok. tapi kertas 1 pulak agak tersangkut..ape2 pun, bedal je la apa yang tau and bersesuaian dengan soalan tu..hah!!! SEJARAH time!!! berdebar jugak sebenarnya. mula2 tuh memang rasa sangat kesian kat cikgu kalau saya tak mampu dapatkan A untuk subj ni..so, memang berperang dengan perasaan dan jugak otak untuk jawab ni... then, thank you to ALLAH, sebab boleh jawab walaupun tak de lah 100% betol.. tapi maybe boleh kot A..



~HARI KEEMPAT~
hari last,..- mood nak exam semakin menghilang. kitorang exam MT PAPER 1, MT PAPER 2, n last paper, KH..ok je exm mt. ade lah 1,2 soalan yang tembak2, bedal je mana yang patut. KH pulak..hampeh!!! susah wo!!! entahlah nanti result kuar macam mana. dah la mengantuk masa nak jawab tu..ish..siap conteng lagi kertas tu, lepas tu, ada pulak pengawas yang datang kat saya, n tengok karton yang saya lukis tu.. die senyum je..adess!!!dan semestiny!!!!! kami semua keluar dengan senyuman yang ikhlas. melangkah keluar dari dewan dengan penuh yakin sambil dilihat oleh beberapa orang cikgu..keh3...SEKIAN SAHAJA SAYA MELAPORKAN DARI RUMAH, ASSALMUALAIKUM wbt

2 comments:

Nysa Airy said...

haha...teringat time spm dulu...kelakar lahh :claugh

nadhirah nashit said...

ha3...mngenang memori lma la pulak akk ni

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...