Wednesday, September 14, 2011

TM TAK PERNAH DIJAJAH?

assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...


hah!!! tau tak isu semasa?? ada yang cakap negara kita nih tak pernah dijajah. tapi cum adi bawah naungan british..so, ari tu, time sejarah..kitorang satu kelas termasuk dengan cikgu sekali ada borak pasal ni...



PERSOALAN -->> BETOL KE TANAH MELAYU(TM) TAK PERNAH DIJAJAH???


masa kitorang dok discuss tu, our beauty and cute teacher cakap, kalau negara kita ni tak pernah dijajah, buat apa rombongan merdeka tuh terhegeh-hegeh nak mintak merdeka?? sampai pergi london tu. dorang pegi nak bebaskna TM daripada britis. bukan pegi saja-saja nak jumpa marilyn monroe ke..nak g makan angin ke..


umpama macam ni la kan. kalau awak tuh tak kawen. tapi tetibe plak nak gi mintak cerai ngan laki tu...pe kes tu?? kalau tak kawen, tak perlu mintak cerai. sama la jugak dengan TM. kalau tak dijajah. buat ape nak mintak merdeka??



so, cikgu cakap, jangan percaya bulat2 dengan kenyataan MR.XXX tu. nanti kitorang jadi ponin. so, kepada pakar2 sejarah di luar sana, sebelum anda buat kenyataan, tolong pikir dulu pemikiran kami, budak2 baru belajar ni..

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...