Thursday, July 14, 2011

TABAHKAH HATIMU..


assalamualaikum temanku sekalian..


jom baca situasi nih dulu, then, baru saya akan ulas..

aini merupakan seorang pelajar sekolah harian biasa. namun, kerana begitu mencintai islam, dia teguh memakai tudung labuh. segalanya bermula dengan satu peristiwa. sejak peristiwa itu, dia berusaha untuk belajar menutup aurat dengan sempurna. sering kali dia berasa tersisih dalam kalangan keluarganya kerana mereka senttiasa mengejek pakainnya itu. namun, dia tetap teguh mempertahankan pakain nya itu.


apa la agaknya yang korang akan buat kalau berada dalam situasi tu?? family korang selalu je perli korang. agak2 korang la, korang akan kuat tak rasanya?? herm...mesti kecewa, betol tak??


memang agak susah berada dalam situasi nih. dengan mereka yang tak faham korang. namun, kalau lah korang kena hina ke ape ke, korang pertahankanlah tudung tu. jangan senang2 nak pecat je tudung labuh tu. tak yah peduli la apa yang orang lain kata. mulut orang kita tak leh nak tutup. lama2 dia akan diam je.


tabahkanlah hati korang. insyaALLAH korang akan beroleh sinar bahagia pada hari lain. mungkin bukan di dunia, tapi insyaALLAH di akhirat sana. pakailah kerana ALLAH. bukan kerana orang lain.

4 comments:

Mujahidah Syaabah said...

ntah la dirah..
kalo kak long.. xde prasaan kot..
trasa?? erm.. lantak la orang nk kata apa.. k long wat bnda btol..
bukan xde org kutuk k long pakai cm skrg...

ada spupu k long tu.. pnggil power ranjess.. adoi.. x kesah la.. mak k long ok.. ayah ok.. jadi.. org lain xde hak nk kutuk... buat derk je la kot.. lama2 org berhenti la mengata.. penat... orang dah biasa tgk kita pakai gitu.. bila dah biasa... ok jep... mula2 pakai.. cuba istikomahkan.. walaupun org mengata..
(panjang punya membelel.. hee)

nadhirah nashit said...

je3...ntah la k long kan?? tp ati k long tbh..org lain mybe tak mcm k long..mulut tmpayn leh ttp k long..mlt orag ?? tak leh kan?? tak kan nk g saltip mlot dorg tu?? x pn jht ngn mesn jht k long tu..ha3

Mujahidah Syaabah said...

nanti la k long try jahit...
kalau tutup.. alhamdulillah..
kiranya penjahit yang hebat la k long ni.. penjahit mulut.. bukan penjahit purdah.. hikhikhik...

tabah ke? entah la.. x kot..
cuma malas.. malan nk pikit cakap orang... org nk ngate.. lantak la..

k long ni jenis rileks.. tu yg x kesah... xtau malu kot.. haha

nadhirah nashit said...

k long brani x nk jht??insyaALLAH kan...

ala...mmg k long jns tbh...santai aje k long nih..k long dh jd mcam idola dhirah ckit2

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...