Sunday, June 12, 2011

PEMIKIRAN SEORANG KANAK-KANAK

dengan nama ALLAH...

assalamualaikum warahmatullah hiwabarakatuh...


erm...korang nak tau tak apa yang saya selalu pikir masa kecik2?? herm...saya always pikir orang yang tak pakai tudung tu sebenarnya die tak takut ALLAH ke? artis2 yang pakai sexy2 tu tak pikir ke pasal balasan ALLAH nanti mati??


memang la masa kecik2 dulu saya ni tak bertudung. tapi tu kan masa kecik? tak de dosa lagi kan?? so, bertudung tu tak diwajibkan lagi lah.


herm...sampai sekarang ni pun saya masih hairan. kenapa lah ye? bukannye saya nak kata saya ni baik sangat. erk, jauh sekali benda tu. cuma nak cakap yang saya rasa agak pelik.


bukannye dorang tak tahu kan? tapi tu lah masyarakat kita, suke sangat buat2 tak tahu. dorang ni sebenarnya maen2 dengan hukum ALLAH ke?? herm..entahlah, saya pun tak tahu.


kesimpulannya di sini ialah, kenapa budak kecik dah boleh pikir pasal dosa pahala. tapi kenapa yang besar tapi sengaja buat2 tak tahu? bak kata nabil "lu pikirlah sendiri"



No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...