Thursday, March 31, 2011

PENGORBANAN IBU♥

dengan nama ALLAH...

assalamualaikum..


apa kaba ye sume? dah lama rasanya saya tak mengupdate blog ni. meh saya nak kasi cerita.


ari tu, saya ada la tengok national geography kat tv. hehe. masa tu, dia tunjuk gajah tengah beranak. subhanallah! hebat sungguh gajah tu. bertarung nyawa untuk lahirkan anak nye.


bayangkan, betapa banyaknya darah yang keluar masa die tengah beranak tu. sampai tersembut lepas anak die tu kuar. memang saya kesian kat gajah tu. tapi sebenarnya agak kagum!!! itulah pengorbanan kepada ibu.


dan kita manusia? dilahirkan oleh sape? sudah tentu ibu masing2 kan? cuba fikir, betapa sakitnya ibu kita sewaktu melahirkan kita. bertarung nyawa tau. peluang untuk hidup cuma 50-50. besar sungguh pengorbanan ibu.


jadi? jom muhasabah diri. fikir balik apakah kita pernah membuat ibu kita mengalirkan air mata kerana kita? tak kisah la ibu tu jahat ataupun tak, tapi die masih seorang ibu yang melahirkan kita. fakta ituTAK PERNAH BERUBAH dan TAK AKAN BERUBAH sampai bila2.

No comments:

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...