Friday, July 9, 2010

ZAMAN SILAM MEMBANGKITKAN 1001 KENANGAN


untuk entry kali ni, aku nak cerita pasal program solat anakku solat. program ni berkisar tentang cara2 melaksanakn ibadat solat dengan sempurna. ia berlangsung pada 27.4.2010. program ni best sangat. banyak sangat faedah. dan yang paling best, hari ni lar aku mula kenal dengan kak2 yang baik, peramah dan comel2 belaka..

k syu
ni lar akak yang mula2 aku kenal. mula2 tu masa dalam musalla, aku tengok 'n' intai semua kakak2 sampai puas. almaklumlah, aku ni jenis yang suka memerhati. dan pada masa tulah aku ter'kelih' muka k syu sorang ni. kawan aku yang duduk kat sebelah aku, rehan cakap dekat aku muka k syu nampak macam garang 'giller'. aku pun dengan sengaja nyer tilik lah muka akak ni puas2. memang terserlah ke'bekengan'nya. masa dia tengah baca nama budak2 yang akan masuk group skali ngan dia tu, aku siap berdoa lagi dalam hati agar aku tak termasuk dalam group dia. alih2, tersebutlah juga nama aku. masa tu, punyalah takut aku. tuhan saja yang tahu betapa takutnyer aku. nasib baiklah jantung aku tak gugur. tapi sekarang dah tak takut dah. dia memang baik sangat. so, pengajarnnya kat sini 'don't judge a book by its cover'

k lin
ha, ngan k lin pulak aku kenal masa last day(hari khamis). tu pun masa dah nak balik sekolah. mula2 tu segan juga ngn k lin. campur malu. ye lar. lagipun masa tu aku tak kenla lagi k lin. tapi, disebabkan aku ni seorang insan yang sangat suka bercakap, terpaksalah aku bercakap dengan rela hatinyaa. takkan nak dengar trah jer tang cakap dengan k lin?? nanti jelous woh.... huhuhu
sejak itulah aku mula bercakap dengan die...kua3...

k tyah
dah habis pasal k lin. beralih pulak pasal k tyah. hm....dia ni baik sangat dan comel macam baby. dia ni pakai purdah. so sweet kn???mula2 tengok dia, aku rasa macam tak puas hati selagi tak tengok muka die. masa kat dalam musalla., dia buang purdah dia. lagipun, masa2 musalla dikuasai oleh kaum muslimah jer ok. so, bolehlah tengok muka dia. tenang jer. setenang air di tasik. aku ade tanye lar trah ok tak muka k tyah.
ni antara dialog aku ngn budak trah.
aku: trah, comel tak k tyah?
trah: k tyah?? yang mana satu erk k tyah?
aku: yang pakai purdah tu lar
trah: yang pakai purdah? ooo....yang tu
aku: comel ke tak ni?
trah: tak taulah...dia kan pakai purdah. nak tengok macam mana muka dia 2?
aku: la... dia kan tak pakai purdah dalam musalla??
trah: la...yeke?? patut lar saya cari mana akak yang pakai purdah tu. tapi tak jumpa. tak
perasan pulak akak tu dah buang purdah dia.
ish3... apa lar kawan aku sorang ni kan? pelik betul

k mus
aku kenal k mus bila erk?? tak ingat lah. tapi yang aku still ingat ialah masa aku ngan trah pi serbu k mus ngan k tyah. masa tu, aku nak tanya benda lar kat k mus. tapi takut atau lebih tepat lagi malu. so, aku suruh lar bez frenz forever aku, trah, tolong tanyakan. masa trah tengah tanya sesuatu kat k mus dan k tyah, aku nie yang sedang duduk mencangkung tengah gelak seorang diri. rasa macam orang gila pulak masa tu. masa tu aku rasa lucu sangat. kenapa pun aku tak tahu. hahaha

k nani
aku still ingat k nani ni sebab kalau salam ngan dia, mesti dia akan cium pipi orang tu. termasuklah aku. huhuhu. maluuu.... masa program tu dah habis, aku ada lar pergi salam ngan dia. n then dia cium pipi aku. aku rasa malu sangat masa tu. ye lar, aku ni bukannye biasa salam2 macam tu. memang kekok beb. tapi sekarang dah biasa kot?? entahlah

k am
k am... nama dia amalia. nama kakak dia amalina. aku panggil dia dengan nama k am. aku tak kenal sangat ngan k am ni. tapi kenla lar jugak sikit2. erm...... tak tau lar nak cerita apa pasal k am ni.. hi3

ok. setakat ni saja entry aku untuk kali ni. untuk kak2 yang aku dah tak ingat nama, sori sangat...pertemuan di masa silam mebawa 1001 kebahagiaan dan makna dalam hidup aku. semoga all da kak2 berjaya di dunia dan yang paling penting di akhirat. ameenn...


4 comments:

sudaisi said...

(n_n)ahsanti ya dhirah `ala haza lmauqi`i jazzabah..
(ya dhirah,, kamu bagus, blOg ni menarik)

nadhirah said...

tq k tyah

alfaqirah said...

mabruk 'alaik,dhirah..jazakillah g0p krn sudi mluangkn mase t0k nulih ttg akak2 nih..

nadhirah said...

aisy.....
akak nie.....
x ksh pun......
huk3

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...