Thursday, July 1, 2010

'SEJARAH' TIME


tempat>> kelas 2A
masa>> masa sejarah lar....
aktiviti>> presentation (lakonan)
nama group aku>> happy wonder girls
nama ahli>> aku
trah
miah
rehan
ketua kumpulan>> semua ahli boleh jadi ketua kumpulan


sejarah time?? korang tahu ke apa yg dimaksudkan ngan sejarah time?? ha...let me tell u about sejarah time. camnie...cikgu sejarah kitorang, cikgu majidah suruh kitorang buat group. semuanya ada lbh kurang 10 group tak silap saya lah. n then setiap kumpulan akan diberi 1 tajuk untuk dibentang. semua tajuk nie ada dalam bab 7 (tak silap aku lar). kumpulan kitorang pilih tajuk rentap, sebenarnya nak amik tajuk tok janggut,yelar...tok janggut kan pahalawan negeri kelahiran aku yakni kelantan. tapi abis kitorang bincang n meeting selama beberapa minit dalam keadaan yang kalut2 tapi tenang, kitorang decide nak amik tajuk rentap sebab mesti ramai yang nak amik tajuk tok janggut. that's mean kitorang terpaksa bersaing untuk dapatkan tajuk tu.



seperti yang aku tulis kat atas tu, kitorang akan buat presentation secara lakonan. lain dari yang lain kan?? ha.....itulah kelainannya......mula2 tu nak buat pembentangan biase jer. sebab?? miah dan rehan serba salah nak buat lakonan. katanya malu... nak malu apa nyer kan?? dalam kelas jer. bukan nye atas pentas. kalau atas pentas aku pun malu. tetapi selepas budak 2 orang tu dipaksa oleh insan yang bernama NADHIRAH dan ATHIRAH, diorang terpaksa akur...
hahaha....di saat itulah terserlah kejahatan aku ngan trah dalam belajar ( sebenarnya untuk kebaikan diorang gak)



erm..... giliran untuk group kitorang buat presentation ialah nombor 4. hahaha.....takut nya...berdebar sangat nie..... besok aku ingat nak pergi rumah trah. nak discuss pasal benda nie.. dan juga fikir pasal kelengakapan untuk lakonan nie. trah akan pegang watak rentap. aku pulak pegang watak james brooke. miah pegang watak charles brooke. dan raihan akan bawa watak sebagai orang iban dan story teller. kitorang juga ingat nak ambik beberapa watak sampingan untuk melengkapkan lakonan nie supaya jadi lebih real.



erm.... setakat nie saja entry buat kali nie. almaklumlah aku nie seorang yang malas nak menaip. lenguh abis tangan. kalau ikut k sue pergi berurut tadi kan takpe . hahaha.assalamualaikum wr br.

3 comments:

Anonymous said...

kata nak discuss pasal Sejarah... lain dikata...lain dibuat..
ish3x
nk wat camner terlalu seronok main..
tapi kasihan baru je nak main tiba2 ayahnya dtg mari ambik...kesian....
huwaa3x..



from : your classmate Athirah(happy
always :)

shuk jun pyo said...

wakakaka..boys over flower..shuk jun pyo.

nadhirah said...

boys over flower?
nape plak dh
ni sir ke?

♥...MENARIK...♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...